Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

Ompröva mitt yrkesval

Av Krister - 1 augusti 2013 09:34


 Jag ser i dagens tidningar --  först i Aftonbladet och senare i en lokaltidning: LT i Södertälje -- en sak som gör att jag måste pröva om mitt yrkesval. I ett samhälle skall byggas ett sk LSS-boende:


Det här är ett LSS-boende

 Ett LSS-boende är en insats enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade som innebär en bostad som är anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionshinder. Att bo i ett LSS-boende är frivilligt. Boendet kan vara ett gruppboende, en servicebostad eller en annan särskilt anpassad bostad. Målet med LSS-boenden är att funktionsnedsatta människor ska kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt. I ett LSS-boende finns personal som tar hand om de inneboende.

 

 Detta boende oroar boende i området. För enligt dessa så är det fråga om våldsamma personer. Alltså personer med:

 

 

Autism

Om man har autism har man svårt med socialt samspel och kommunikation. Man kan till exempel undvika ögonkontakt och ha svårt att kommunicera med kroppsspråk och gester. Man har också begränsade intressen och en begränsad repertoar av beteenden. En del som har autism är överaktiva och kan ha svårt att koncentrera sig mer än mycket korta stunder.

 

Downs syndrom

Downs syndrom, DS, är den vanligaste formen av svårare medfödd utvecklingsstörning. Den psykiska utvecklingen blir i varierande grad försenad. Barnet kan också ha inre missbildningar, bland annat i hjärtat. På sikt finns risk för hormonella rubbningar, svåra infektioner och leukemi. Downs syndrom är resultatet av en kromosomrubbning, cellerna i kroppen har 47 kromosomer i stället för 46.

Dessa förklaringar är hämtade från Aftonbladets version av händelsen

 

  Jag inser nu att de boende fått information som under ett antal år undanhållits mig.

 Jag som förvisso inte arbetar på ett boende men väl en daglig verksamhet, måste nu ompröva mitt yrkesval.

 Inser nu, medan håret reser sig i nacken, och jag börjar kallsvettas, att de kramar och glada tillrop jag möts av dagligen, bara är en mask. Vad som egentligen kan hända mig är något mycket mycket farligt. Och detta måste rimligen vara något som min arbetsgivare känner till. Eller är denna -- och andra med liknande uppdrag landet runt -- också lika okunniga.

 

 N  E  J  !!

 

  Ibland vet man inte om man skall skratta eller gråta. Gråta över hur saker kan spridas. Gråta över hur denna typ av rykten och dålig information får sitt fäste.

 Eller är det så att "psykisk sjukdom" automatiskt får personer att dra fel slutsatser.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se