Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012

Färdtjänst och dess komplikationer

Av Krister - 11 oktober 2012 18:29


 Eller i detta fall snarare arbetsresor. Arbetsresor för personer med funktionshinder. Personer som i de flesta fall haft samma resa i ett flera år. Personer som i vissa fall dessutom kan bli väldigt oroliga om rutiner bryts.


 Med (jämna) mellanrum omhandlas vem som skall ha hand om dessa resor. Den första oktober genomfördes den senaste förändringen efter avslutad anbudsläggning.


 Den första arbetsdagen kom 2 av 4 resenärer på min arbetsplats inte alls. Eller rättare: De kom för sent. Detta efter att anhörig och personal suttit i telefonkö 40 minuter för att få reda på varför de ej hämtats.

 Det käcka svaret från personen som svarade var "Det blir säkert fler som blir glömda..."


"Förr", dvs innan senaste upphandlingen samåkte för det mesta dessa 4 personer. De bor ju "nästan" på samma ställe och ska TILL samma ställe.

 De senaste veckorna har de åkt i var sin egen bil på mornarna. Ibland i samma när de ska hem igen.

 Hemresorna har för det mesta fungerat klanderfritt. Åtminstone om man accepterar att fredagens resa försenades nästan en timma....


 Idag var det så dax igen. 2 personer blev inte hämtade. Då ringer man ett speciellt nummer "försenad bil"


  glömde kanske berätta att telefonväxeln numera finns i Afrika. Tidigare i en baltisk stat...


 På bruten svenska meddelades att "då ska du inte ringa hit. Ett ögonblick"

 KLICK

 Inspelad telefonröst meddelade att man stod som person 30 i kön och att beräknad väntetid var 102 minuter.


 Så länge kan man ju inte vänta på besked, utan beslut togs att vi som arbetsledare fick se till att de kom hem via våra egna bilar. Dels kan man inte vänta 102 minuter på att få svar, och sedan dessutom riskera att få vänta ytterligare en timma innan det kommer en bil.

 Tror inte att arbetsgivaren är intresserad av att betala denna övertid. Å andra sidan skall detta väl rimligen betalas av ansvarig för arbetsresor och inte arbetsgivaren.


 Detsamma bordeväl rimligen gälla min kostnad för att se till att personen i fråga kommer tryggt hem.  Eller skall jag kanske ha överseende så här i inledningsfasen och bjuda både på resa och arbetstid... 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

12 oktober 2012 15:59

När sådant händer skall man meddela bolaget som ansvarar för resorna att det inte fungerat och att andra kört i stället för då skall dom inte ha betalt för den körningen. Om tillräckligt många gör så kanske företaget anstränger sig mera. Eller att kommunen själva ordnar dessa transporter. Så många arbetslösa som det finns som har körkort så borde det bli lätt att fixa. Enklare, säkrare och inga komplikationer som sena bilar osv.

http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se