Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2010

Sjukförsäkringen

Av Krister - 13 oktober 2010 21:26

Idag -- eller var det månne igår -- meddelade ansvariga ministern, att han inte finner någon anledning att skynda på utredningen, av eventuell förändring av den regel som gör att människor blir utförsäkrade. Han anser att den är bra som den är samt att den bara är ett led i regeringens arbetspolitik. Samma dag -- eller var det idag -- meddelades att hälften av de utförsäkrade är tillbaka i sjukförsäkringen. Resten är inskrivna hos arbetsförmedlingen. Hälften av dessa är i aktivitet och resten har fått arbete. Eller i siffror. Av de 18.000 utförsäkrade har 4500 numera ett arbete att gå till., Innebär det då att 4500 har blivit förtidspensionerade eller fått sjukpeng alldeles i onödan.I så fall är det ju tur att regeringen gjorde som den gjorde. Eller.. Ja det får väl var och en avgöra själv antar jag. Moderaterna som är starka förespråkare för arbetslinjen ökade ju i valet. Socialdemokraterna som anser att regeringens politik är väldigt dålig minskade i valet. Detsamma gjorde vänsterpartiet. Plus de små borgerliga partierna, som man stundtals kunde få uppfattningen att de inte tyckte det var helt bra det som drabbade vissa sjuka. Intressanta siffror är det i alla fall

 
ANNONS
 
gubbfan

gubbfan

14 oktober 2010 00:15

Det ser ju bra ut. Jag har inte sett eller hört hans uttalande, så man kanske kan få lite information.
Sade han något om vad det var för jobb de sjuka hade fått/kunnat gå till?
Alltså, om det hade skapats nya jobb, eller det var deras gamla jobb de hade fått/kunnat gå tillbaks till med normal lön utan subventioner?
Om det var deras gamla jobb så undrar man ju vad som hänt med dem som vikarierat på dom.
Det vore förfärligt om vi satt i en "den enes bröd den andres död" situation.
För då var det ju bara ett trolleri med statistik för att lura väljarna.
Det måste ju vara underbart att få bli så frisk så att man kan arbeta igen. Kanske inte fullt så underrbart om man vet att man dragit undan mattan för någon annan.

Men sedan måste man nog i alla fall snabbt som attan ta bort de värsta felen i det hela. Vi minns nog alla den där damen som trots att hon var dödligt sjuk i cancer fraktades på bår till arbetsförmedlingen.

Det är fint med arbetslinjen när det inte finns jobb och politikerna blundar för verkligheten.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Krister

14 oktober 2010 18:38

Två olika som sagt det olika.

Ministern har uttalat sig om att det inte var så bråttom.

Det om antalet som gått tillbaka till jobb mm såg jag på text-tv. INTE ministerns ord utan "sann statistik". Text-tv är kortfattat så dina frågor fanns inte besvarade på den platsen
Så jag kan inte göra så mycket för att hjälpa dig med svaren. Tyvärr!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Fredag 5 jan 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se