Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 30 september 2010

Fackföreningar del två

Av Krister - 30 september 2010 20:54

 Bäst att förtydliga inlägget om fackföreningar. det som fick mig att skriva inlägg ett var denna artikel i Aftonbladet. Det är alltså inte jag som ifrågasätter fackets rätt att utestänga någon från att bli medlem. Det är en Docent, jur. dr. verksam vid Uppsala universitet. Initiativtagare till juridikbloggen.com. som ifrågasätter denna rätt. Han kan ganska tydligt motivera sina synpunkter.

 Dessa tycks delas av KDu men lika logiskt INTE av V.


 Av någon anledning anses det självklart att ett fackförbund skall vara rött. Moderaterna anser sig ju vara det nya arbetarpartiet så i logikens namn borde väl det bildas nya fack där tidigare S-väljare kommer att ingå.


 Är man kritisk mot facket har man allmänborgerligt fackföreningshat har jag nu läst. Kan bara konstaterqa att i så fall röstade jag HELT galet den 19e.


 Är man röd och kritisk mot facket skall man givetvis gå med och försöka ändra det man är missnöjd med. Inte stå utanför för att man ogillar en del av åsikterna.


 Som hundägare skulle jag kunna tänka mig att gå med i en hundförening som anser att fullvärdig medlem är man bara om man har rashundar. Då skulle jag slåss för att mina blandrashundar skulle accepteras som fullvärdiga medlemmar.


 Läste i en lokal ledare idag att V har tappat i förtroende sedan Ohly blev partiledare eftersom han sopar bort de värderingar/personer som tyckte som Gudrun S. På hennes tid var partiet större.  Egentligen borde då Ohly förbjudits att bli medlem i partiet eftersom hans mål helt uppenbart var att ändra politiken.


 Mona S skälls på för att hon INTE vill ändra sina åsikter trots folkets dom.


 Som jag har fattat det tappar facket medlemmar. EN orsak kan ju vara att man som ny medlem och med mina åsikter blir kallad "allmänborgerlig fackföreningshatare".


 Tydligen har de personer som nu skall kastas ut INTE utmärkt sig tidigare, utan diskas NU sedan deras partitillhörighet blivit känd...


 MINA åsikter om facket grundar sig på folk runt omkring mig -- fackmedlemmar -- som anser sig motarbetade av sitt eget fack.

 MIN praktikplats blev förhalad 3 månader pga lokala facket. Vilket också påverkar mina åsikter!



 
 
gubbfan

gubbfan

30 september 2010 23:27

Tydligen en något öm tå det där med facket.
Och visst skall man ifrågasätta vad facket gör, liksom man skall ifrågasätta vad andra stora organisationer gör. Det är bra med granskning.

Att en jurist tycker illa om facket är väl helt OK.
Jag har under mina år haft rätt mycket att göra med jurister men har bara träffat en som föreföll ha vänsteråsikter. OK jag har träffat ett antal som sökt sig till det stora partiet, men som jag närmast tror var ute efter en bra födkrok.
Det är kanske en klok karl den där gubben, men vems ärenden går han?
Bara för att han är jurist med fin examen behöver han ju inte vara särdeles förståndig. Det finns en massa domar under de senaste åren som är juridiskt oklanderliga, men i alla fall långt från vett och sans.
En viss historielöshet finns dock i samhället.
Det socialdemokratiska partiet är en del av arbetarrörelsen. Partiet bildades för att vara fackets förlängda arm i politiken. Att sossarna då har flyttat över en massa saker som rätteligen borde skötas av samhället kan man ju förstå, även om jag inte tycker att det är rätt.
Kanske är det en förklaring till det där om röd och facket.
Facket och kommunisterna går ju inte så bra ihop.
Kommunisterna, nu mer Vänsterpartiet, är ju en utbrytning ur socialdemokraterna. De har alltid varit illa sedda inom fackföreningsrörelsen just på grund av sina människofientliga tendenser.
När det gäller Ohly och Schyman, VägvalVänster m fl är det ganska enkelt. Schyman, Lönnroth m fl ville närmast putta ihop Vänsterpartiet och Socialdemokraterna, alltså återgå till läget innan brytningen. Då kom den stora kärnan av gammelkommunister och satte sig på bakhasorna. Ohly som sedan länge var medlem och tillhörde gammelkommunisterna beordrades att rensa ut all sådan hädelse. Var man troende så var man!
Egentligen synd eftersom en sådan sammanslagning hade fört ut sovjetkommunisterna i kylan. Ungefär som KFMLr och liknande.
Att KDu apploderar är väl självklart. Inom arbetarrörelsen finns ju en massa gudsförnekare. Det är ju ingen nyhet att Kristdemokraterna är Pingströrelsens politiska gren, även om andra religiösa grupper, bl a Livets Ord, försökt komma till makten. Arbetarrörelsen och delar av frikyrkorörelsen har varit i kollisionskurs under lång tid och är så än i dag.
Man behöver man ju inte vara emot fackföreningar som sådana bara för att en massa sk pampar bär sig åt som svin.
Sedan är ju inte all fackföreningsrörelse röd. Saco kändes för mig när jag var med som ganska ljusblå.
Att man kastar ut SverigeDemokrater/BSS-are måste nog ses som ett friskhetstecken på samma sätt som man försöker göra sig av med troende kommunister.
Fast när det gäller kommunisterna så kommer inga fina jurister till deras hjälp. Den hjälpen är förbehållen Sverigedemokrater/BSS-are och liknande från den yttersta högerkanten.

http://gubbfan.bloggplatsen.se

Krister

2 oktober 2010 17:25

Facket är inte en speciellt öm tå. Men jag ogillar dom som per automatik dömer efter utanskriften. Så länge den enskilda SDmedlemmen inte utmärker sig bör man anta att han står bakom fackföreningens huvudsyften. Sedan måste facket vara beredda på att kunna ändra sig.
Nya tider innebär nya tankar. Annars kan man ju slopa allt vad medlemsmöten innebär om man inte vill lyssna på nya ideer som kan föra framåt. Gäller alla föreningar och sammanslutningar.

Mina åsikter om facket grundar sig inte på pampar i toppen utan på folk närmare mig.

Tycker INTE det är ett friskhetstecken att man kastar ut någon ohörd. Den enskilda SDmedlemmen måste få en chans att visa var han står. Han kanske har vänligare åsikter än man kan tro.
Alla medlemmar i alla partier stöder inte ALLT som sägs. Märks vid personval och efter då det finsn de som röstar MOT partilinjen.

 
pinkozzy

pinkozzy

2 oktober 2010 10:02

Jag tror dock att alla föreningar och klubbar behöver regler och stadgar för att fungera. Det blir dock alltid ett liv så fort någon stängs ute för sin åsikts skull. Men ska vi dra det ett steg längre:
Ska pedofiler få ha hand om barn?
Ska moderater få vara med i Vänsterpartiet?
Ska muslimska Muhammed få vara med i sverigedemokraterna?
Ska hundhatare få vara med i en kennelklubb?
Ska män vara med i en kvinnoklubb som nakenbadar varje fredag?
Du förstår vad jag menar? Det behövs vissa grundläggande regler för att saker ska fungera och inte spåra ur. Men man ska trots det vara försiktig så att inte regelverket blir för snävt.

http://www.pinkozzy.bloggagratis.se

Krister

2 oktober 2010 17:12

Vad var det han hette, den "färgade" killen i -- var det Malexandermorden -- han som var nazist..

Svar på dina frågor:

Om man kan garantera "frisk" så varför inte...
Tror inte dom vill
Om han vill så. Finns invandrare som ÄR medlemmar i SD. Invandrare som ogillar den svenska invandrarpolitiken. Ska de kastas ut från partiet? Tydligen accepteras de av SD
Så länge de accepterar huvudlinjerna.
Kan en man stå på valbar plats på FIs lista...

Ja det måste finnas regler för att det skall fungera. Det finns säkert huvudregler för fackförbund. Om man som SDmedlem stöder dessa så bör man få vara med. Det märks ju snart om man arbetar aktivt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skapa flashcards