Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under juli 2010

Av Krister - 10 juli 2010 21:30

        


 Ibland kan himlen vara intressant att titta på..

Av Krister - 10 juli 2010 20:40

 Så här ser det ut där jag är idag är veckans tema i    Ett återkommande tema, och det skall bli intressant att se skillnaderna  IDAG i Sverige!!


 Skåne har ett stort antal veckor haft mycket sol och mycket värme. Detta märks givetvis på bilderna.

 Dessa bilder är från LÖRdagen den 10e och inte fotograferade på söndagen, men jag förväntar ingen större skillnad. Tyvärr


      

 Tror att det är fler än jag som hoppas på regn. Åtminstone vi med trädgårdar. Skulle aldrig få för mig att vattna gräsmattan i denna tropiska hetta. (Till skillnad från en del som gärna sprutar vatten dagtid under gassande sol, då väldigt stor del dunstar bort)


Av Krister - 10 juli 2010 09:05

 Härligt att få en ledig helg när man har jobbat hela veckan.

Arbetets början är flyttat till klockan 7 istället för som tidigare, som senast 7.30 Vi kommer nu iväg tidigare.  Så när jag jobbar måste jag gå upp vid halv 6. Thyko börjar redan tidigare, men då mÅSTE jag upp.


 Idag när jag är ledig fick jag ligga ända till halv 6(!) Alltså ingen skillnad...


 Dock är det skönt att vara uppe tidigt. Nu på sommaren är det varmt dagtid. Igår närmare 30. Då kan man ta sin lilla hund tidigt p morgonen och gå en härlig promenad vid stranden och inne i skogen.  Innan det blir för varmt.




Av Krister - 8 juli 2010 20:55

  Bortsett från vissa delar av ordvalet en sång jag mer än väl kan instämma i!



Av Krister - 7 juli 2010 22:20

 Jag har nått den åldern då man behöver läsglasögon. Vilket man brukar märka när armarna inte räcker till när man försöker läsa.

 Har inhandlat ett antal billiga som jag lagt på strategiska ställen i huset. Så finns det där man behöver dom.

 Idag fattades det ett par på ett av mina ställen. Kunde inte begripa vart de tagit vägen.

 Lite senare när vi slutat leta hittade jag dom -- så brukar det ju vara -- ute på gräsmattan.  

 Vi misstänker starkt Thyko som har som favoritsyssla att bära omkring på saker. Härom dagen flyttade han tex en "restburk" av gräslök. Han såg att matte höll på med den och när hon ställde ner den bar han iväg den.

 Så han är starkt misstänkt även för glasögonstölden...


 Jag får sluta placera mina glasögon på låga platser

Av Krister - 6 juli 2010 21:31

har eldat upp 100.000:- för att påvisa skillnaden mellan mäns ock kvinnors löner. Undrar VEMS pengar? 

 Pengar hon fått som politiker? Pengar hennes parti fått? 


 Blir jag arg? Snarare ledsen... Finns dom som applåderar, som ser det som ett bevis för att pengar betyder för mycket om man blir upprörd över det hela.


 Pengar betyder mycket. Åtminstone för mig som inga har. Har levt på 65% av lönen i några  år. Enligt nuvarande regering för att jag skall söka jobb eftersom det skall löna sig mer att jobba. Men om det inte finns arbeten att söka då!

 På min nuvarande arbetsplats skall det omplaceras folk för att dessa inte behövs. Sjukhuset i stan skall spara ett antal miljoner. Vilket torde innebära fler som blir utan arbete. I mitt yrke. Som Reinfeldt och co inte tror att jag söker jobb inom. Därför blir jag straffad och får 65% för att bli motiverad.


 Det är tufft att klara sig på 65% av en tidigare lön eftersom denna summa inte höjs. Men det gör matpriser, bensinpriser, elpriser....


 Därför blir jag ledsen när jag hör talas om någon som bränner 100.00:- för att skapa rubriker. De pengarna hade kunnat användas till så mycket nyttigare saker.

 Tyvärr finns det alltid någor-ra som faller för hennes propaganda och röstar på henne.

Av Krister - 5 juli 2010 18:59

 Något som alla pratar om men ingen kan göra något åt. Alltså vädret.

Vet att man inte skall klaga när vi nu har en fin sommar. Men...


 Jag har aldrig varit någon sommarmänniska. Jag rent av lder nu när det är närmare 30 grader i skuggan och minst 10 till i solen. Man kan inte mer än klä av sig. Är det fortfarande för varmt då så..


 Gräsmattorna lider. Blommor och buskar lider. JAG tycker det skulle vara riktigt skönt med regn nu. Gärna nattetid så får alla soldyrkare sin del också.


 Undrar hur många som tänker på farorna med för mycket solande? Knappast de som ligger och solar flera timmar varje dag. Undrar hur man tänker när man utsätter sina små barn för samma sak. Knappast alls tycker jag.


 HUR kan man ge sig till att vattna sina gräsmattor dagtid i 30gradig solvärme. Det avdunstar en massa vatten då. Vilket innebär att man måste vattna ÄN mera för att det skall göra nyttaDet finns regler för jordbrukare. Det borde finnas bevattningsregler även för villaägare. 

 Hade vi bott i Kalifornien tex hade det varit direkt förbjudet att vattna sina trädgårdar som det görs på sina håll runt omkring min bostad.


 Jag längtar som sagt till regn...

Av Krister - 4 juli 2010 20:36

 På inneutställningen på Wanås finns dessa bänkförslag från studenter


    


    


    


    


    


    

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards