Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 23 maj 2010

Slutord (?) om bröllopet den 19e juni

Av Krister - 23 maj 2010 10:52

 Det som är extra spännande att följa i debatten om överlämning är att det är otidsenligt. Dvs det anses inte bra att en gammal tradition som visar att pappan ÄGER sin dotter, följs av en modern prinsessa.


 Detta ÄR roligt i just detta äktenskap eftersom det ju faktiskt är så att han "äger" sin dotter.

 Victoria kan inte bara åka iväg och gifta sig med vem hon vill i största hemlighet. Hon måste först fråga sin pappa kungen om HAN godkänner den HON är kär i.

 När han sagt sitt OK måste Victoria -- eller kanske att kungen kan göra detta -- fråga Fredrik Reinfeldt om HAN har något att invända mot att hon gifter sig med den HON älskar.


 När sedan dessa formalia är avgjorda så kan hon fortfarande inte gifta sig i hemlighet i tex Las Vegas. Utan hela spektaklet skall televiseras. Då inte bara den timma som akten tar utan det kommer att bli många timmar. 


 Hela den här debatten visar ju hur absurt det hela är. Det är ju inte bara pappa kungen och statsministern som äger Victoria. Hela svenska folket  -- nåja en viss överdrift kanske -- anser sig äga henne. Man anser att man som medborgare i kungariket Sverige skall ha åsikter om hur en kvinna skall agera när hon gifter sig. Det har tom startats FBgrupp i ämnet.


 SÅ fri är alltså den moderna prinsessan Victoria att hela folket skall lägga sig i hennes giftermål. Hela tiden med motivet: Det är inte HENNES ensak eftersom hon är kunglig.


 DET om något visar väl vad som bör göras med monarkin.


 Men det är väl så moderna kvinnor vill gifta sig antagligen eftersom bara EN detalj i hela arrangemanget skapar sådan irritation. Unga kvinnor VILL fråga sin pappa om de FÅR gifta sig med NN. Säger han nej kommer detta att accepteras som de moderna kvinnor de är.


 Jag har väl letat dåligt för jag antar att det även finns FBgrupper som är emot att hon måste fråga sin pappa och statsministern om lov...


 Misstänker att som den moderna kvinna hon är skulle både samboliv och lesbiskt förhållande vara helt OK för bl.a de präster som uttalat sig


 
 
Gubbfan

Gubbfan

24 maj 2010 10:13

Vi lever i ett konstigt samhälle.
Men en liten fråga: Jag vet att tösen skall gifta sig och att det är i år, men NÄR skall spektaklet äga rum?
Så man inte åker till "fjollträsk" och blir helt överraskad av alla poliser etc.
Dessutom lär de väl städat stan rejält för en gångs skull och det skulle nog ha känts overkligt.
Som den siste renhållningskamreraren på Renhållningsavelningen (fd Renhållningsverket) i den hålan har jag ju förstått hur det har gått utför med renhållningen där efter omorganisationerna.
Jag for helt ovetande till Oslo för ett antal år sedan och var beredd att se den stan lika skitig som vanligt, men nej. Där var rent och snyggt i de centrala delarna. Det var ju bröllop mellan en Mette Marit och han vad han nu heter. Bröllopsgrejset hade helt gått förbi mitt intresse.
Man kan känna sig dum!

Annars får de gärna ha sin monarki i Sveriga för min del om det nu skall vara så viktigt. Jag tror att en republik med t ex Carl Bildt som president vore nog sju resor värre.
Så ställer ungdomarna upp på tosserierna, så gärna för mig.
Vi behöver tydligen pseudohändelser.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards