Gammelsmurfen i Nyehusen

Alla inlägg under april 2010

Av Krister - 25 april 2010 19:44

 Idag gjorde vi årets första grillning. Hade inte mycket hemma så det fick duga med korv...

  

Av Krister - 25 april 2010 07:39

är veckans TRISS.  Skall redan från början erkänna att bilderna är från igår, lördag. Hade kunnat ta om nästan samma bilder men...


 


 



  

Så här långt har våren kommit hos mig just där JAG bor i Skåne

Av Krister - 24 april 2010 21:49

 Det ÄR en spännande värld om man en dag som denna, med strålande sol och varma vindar, ger sig tid att titta neråt lite grann. Fast det gäller att vara ödmjuk och komma NÄRA för att se en del av det fantastiska livet


 


 


 



  


Av Krister - 24 april 2010 19:16

  Kungafamiljen har problem. Då är det väl en faslig tur att svenska folket ställer upp. Att journalister ställer upp. Tom politiska journalister har åsikter och vet hur kungafamiljen skall agera för VÅRT bästa. Förlåt: kungafamiljens bästa skall det givetvis stå

 För ett lyckligt folk är ett folk som får ställa upp nu när det krisar.


 Yngsta prinsessan har råkat ut för en en (fd) blivande man som fick för sig att vara otrogen.

 Genast såg journalisterna sin plikt och berättade om det intrffade och hur det skulle lösas. Dessa kan nu med glädje konstatera att sessan gjort det rätta och dumpade honom.


 Jag sitter nu hädiskt och tänker: Tänk om detta INTE hade rapporterats, hade de två då löst det på ett annat sätt. Om journalisterna INTE hade skrivit så mycket utan låtit de som det gällde försöka klara ut det hela.

 Nej dumt av mig. Vi svenska folk KRÄVER att sessan gör det hon nu valde..


 Frågan är dock om inte problem två har uppfattas som större av chockade och rapporterande journalister, bloggare och deltagare på olika debattfora. Kronprinsessan vill att pappa kungen skall överlämna henne till sin make. HUR kan hon i dessa dagar vara så gammaldags och tycka att hon som en sak skall ges bort till sin man. Nej fy, så gör man inte i Sverige.

 (Man kan med intresse notera att detta är inte "tillåtet" i kyrkan, utan då kommer det att krävas en borgerlig vigsel. Om nu inte den planerade kyrkan och den planerade prästen har andra åsikter)

 Åter är skribenter och allmänhet upprörda, men eftersom sista ordet troligen inte är sagt, finns nog möjlighet att hon tar sitt förnuft till fånga.Jag menar: vem tror hon att hon är egentligen. Visserligen HENNES bröllop och en akt som HON skall minnas i flera år... Men vi svenska folk K R Ä V E R rättning i ledet



Av Krister - 23 april 2010 21:54

 Det finns vl en risk att denna version väcker "anstöt" men det är väl en risk jag får ta..



Av Krister - 22 april 2010 21:32

 På den arbetsplats där jag för tillfället tillbringar min tid är det ibland övertid. Ibland kan ibland vara flera kvällar varje vecka. Eller åtminstone många dagar i en månad. Vissa helger arbetas det också.

 En undersökning har visat att det arbetas över väldigt mycket i Sverige. Skulle kunna bli många arbetslösas arbeten istället. Men är det så säkert...

 På den plats jag är är jag tveksam. 2 timmars övertid ett antal dagar i veckan/månaden plus ibland arbete på lediga lördagar, räcker knappast till att ge just någon arbete.

 Men varför inte anställa extra som jobbar dagtid? Jo för att i fallet ovan går det inte eftersom maskinerna som är tillgängliga ju redan är upptagna.


 Det sägs att många inte vågar säga nej till att arbeta över gratis. I "mitt" fall stämmer inte detta eftersom det är betald övertid och i vissa lägen något som den anställda kan bestämma själv

Av Krister - 21 april 2010 18:03

 På lördag -- 24/3 -- händer det saker i Karlshamn. Festival Spezial. Av, med och bl.a för personer med "speciella behov".  Men det kommer att bli saker som ALLA har glädje av!!

 Speciellt vill jag tycka att man bör vara i Lokstallarna  strax innan 15 den dagen. Då spelar nämligen Helge Änglar på scenen i den lokalen. Kan lova mycket gung och trevlig underhållning för dom som har möjlighet. Helge Änglar kommer från Kristianstad och spelar och sjunger så man har svårt att vara stilla. En stund att minnas med glädje!!


Av Krister - 20 april 2010 20:53

 Det är inte alltid det är roligt att vara hos matte. Som nu när fästingarna börjar komma

  


Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Skapa flashcards