Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Gud tror inte på ateister

Av Krister - 25 januari 2010 15:07

 En intressant bok med intressanta tankar. Även om man kanske inte håller med om ALLT kan man inte låta bli att tänka efter...


  Vad är egentligen TRO?  Bygger inte allt -- precis som författaren anser -- på just TRO.

 Du TROR att du vet vem som upptäckte America för det har du läst eller hört någon stans. Men du VET det knappast eftersom du inte var med när det hände...

 Du TROR att general Custer dog i krig med indianer, men åter, du VET det inte eftersom du inte har sett det.

 VET du att Napoleon funnits eller TROR du det bara eftersom någon påstått det...

 Hur mycket av det vi "VET" är egentligen bara en TRO, eftersom någon annan sagt det till oss?

 Fundera på det!!


 För att tillspetsa det hela en fascinerande tanke av bokens författare. VET du att Gud inte finns? På vad baserar du då detta? För att kunna VETA om Gud finns så måste du ha ALL kunskap som finns. Och mer därtill. Du måste även ha kunskap om det som är dolt.

 Dvs: Om du INTE har all världens kunskap inom dig, så måste du acceptera att det någon stans KAN finnas bevis för att Gud finns.

 Eller...


  Läs gärna boken:  Gud tror inte på ateister  av Ray Comfort

 
 
gubbfan

gubbfan

26 januari 2010 10:45

" Dvs: Om du INTE har all världens kunskap inom dig, så måste du acceptera att det någon stans KAN finnas bevis för att Gud finns.

Eller..." att det någonstans finns bevis för att Gud inte finns.
Debatten om det finns en Gud eller inte är egentligen ointressant eftersom vi har olika definition på vad Gud är.
Det intressanta är egentligen begreppet religion och den kyrka, den maktapparat, som byggs upp kring religionen.
Vad det gäller religionen så kanske följande liknelse kan ge en smula vägledning.
En ung man var övertygad ateist och predikade med viss framgång sin övertygelse. En kväll när han gick hem från ett, som han tyckte, lyckat möte där han utsått tvivel i många själar, blev han ifattsprungen av en äldre man, som sa till honom: Vet hut yngling! Skall du slå undan kryckan för en krympling. Den unge mannen blev helt ställd. Han trodde ju på logik och naturvetenskap och så. Men på det här sättet hade han aldrig tänkt religionen. Han slutade att predika ateism, men han kunde aldrig i sitt långa liv förstå varför man satte barn i rullstol och vande dem av med att gå själva.

Så boken du nämner är nog mest för dem som redan är religiösa. Det lite obehagliga med den är nog att man egentligen inte tar hänsyn till att man kan ha mer eller mindre goda eller vetenskapliga skäl för att tro på det ena eller andra sättet. Det känns som om man försöker blanda ihop korten.
Men som jag alltid har hävdat: Vi ser, läser och förstår vad vi tar in med utgångspunkt från våra tidigare värderingar. Vad vi tror blir färgat därav.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

 
Helena på Fotostafetten

Helena på Fotostafetten

26 januari 2010 20:50

Hej!

Vill tala om att Fotostafetten har dragit igång och du är nummer fem på listan. Så inom en vecka bör du få ditt tema av Eva-Lena som är före dig på listan och därefter har du alltså två dagar på dig att göra klar din sträcka av stafetten och lämna ett nytt tema till nästa person.

Så här går det till:
* Blogga din triss på det tema du får
* Hitta på ett nytt tema till nästa deltagare
* I ditt stafettinlägg ska du skriva vilket tema du ger till nästa deltagare på listan, länka till den personen, samt länka till Fotostafetten.
* Skriv en kommentar hos deltagaren och tala om vilket tema du ger henne/honom
* Du har två dagar på dig att fullfölja din sträcka av stafetten.

Hela listan över stafettlaget finns i bloggen och när du är klar med din sträcka får du gärna lämna en kommentar med en länk till ditt inlägg så att jag kan länka tillbaka till dig.

Välkommen till Fotostafetten och lycka till när det är dags för dig!

http://fotostafetten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Bild


Ovido - Quiz & Flashcards