Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2009

Ozzie

Av Krister - 13 augusti 2009 20:42

 Men sötast är nog Ozzie. Ca ett år.


 En "oddeyed" katt. Han har två olika färger på ögonen. Därav namnet.


Första mötet mellan honom och våra två hundar slutade med KO-seger för Ozzie. Morr fräs och hundarna sprang långa vägar. Vår hund Molly -- finns inte längre bland oss -- hade därefter en stunds respekt för honom och smög fram och sneglade förskräckt på honom. Liten men naggande god från början.


 Ozzie är en retsticka. Drar sig inte för att mucka gräl med vare sig hundar eller katter i huset. Sitter under klösställningen och drar SvartNisse i svansen . Eller hoppar på honom eller Nilsson ute i trädgården.


 ETT djur har han dock respekt för, och det är Bella. Bella tål inte vad som helst och blir Ozzie FÖR frimodig jagar hon raskt bort honom. Fast egentligen tycker han nog att även detta är roligt för han kan inte låta bli att retas ens med henne.


 Ozzie är ständigt hungrig. Ständigt jamar han ynkligt för att vi skall ge honom en matbit. Eller kommer han på natten ynkligt jamande för att få lägga sig mellan oss i sängen och bli ordentligt kelad med. Nu sommartid är han dock oftast ute nattetid. Han är den av  våra katter som har minst revir och för det mesta är ganska nära huset.

 Tog inte lång tid för honom att få kläm på hur man tar sig över ett staket...

 
ANNONS
 
Annika

Annika

13 augusti 2009 21:08

Oj, det var längesedan jag såg en oddeyed. :-)
Har ett gäng katter jag med.
Tish, Tin-Tin, Tissel och Tassel.
Det blev många "T:n" där men det var inte meningen från början.
Ha det gott!

http://acka.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

14 augusti 2009 18:10

Vilka fina katter ni har!! Tror aldrig jag sett en oddeyed-katt... inte vad jag kan minnas i alla fall.

Må väl!!

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Fredag 5 jan 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se