Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 20 juli 2009

Lekande barn

Av Krister - 20 juli 2009 12:24

  Detta är en skylt som alltid har fascinerat mig. Vad är budskapet egentligen? Att man som förälder låter sina barn leka på vägen? Att det plötsligt kan komma ett barn utspringande på vägen från en trädgård?

 I min värld är det föräldrarnas sak att se över sina telningar och se vad de sysslar med. I min värld låter man inte sina barn leka på en trafikerad väg.


 Men jag är kanske bara dum och förstår inget alls... 

 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

20 juli 2009 12:37

Min svärmor och svärfar satte upp en grind vid infarten och satte på ett barnsäkert lås på den för att barnen inte skulle komma ut på vägen.
Barn har inte på vägen att göra utan att föräldrarna är med.
Jag höll koll på mina även när dom började gå till skolan, i alla fall det första året.
Bor man i ett villaområde är det förståeligt med kör sakta skyltar för många barn gillar spela landhockey och fotboll samt åka skateboard på gatan. Bor man vid större vägar eller på landet har man väl en trädgård?
Jag börjar nog bli gammal eller så var jag överbeskyddande mot mina barn. Dom skojar med mig i bland och säger att jag är en riktig hönsmamma.

http://modernatur.bloggagratis.se

 
Gubbfan

Gubbfan

20 juli 2009 21:14

OK att jag är en hönspappa som som vaktar över egna och andras barn/barnbarn/barnbarnsbarn.
Var helst jag ser ett eller flera barn vädrar jag fara.
Saken är den att barnens värld är inte vår värld. De lever, eller borde leva om de är friska, i en annan fantasivärld och då finns kanske inte samma farligheter som i vuxenvärlden.
Beppe Wolgers skrev någon text har jag för mig om saken.
Annars rekommenderar jag Matti Bergströms små lättlästa böcker om barnets hjärna. Börja gärna med "Barnet den sista slaven" och sedan kanske "Svarta och vita lekar".
Man inser att vi vuxna MÅSTE ta stor hänsyn till alla barn. De måste få leka och fantisera och vill det sig illa kan fantasins vägar passera vuxenvärldens asfaltsstråk.
Kanske skall vi också leva efter devisen:
Alla ungar är mina ungar.
Så vi kanske skall vara glada över dessa påminnelseskyltar. Så länge sådana skyltar sätts upp finns det antagligen barn med fantasi och en värld bortom det vi vuxna skapat.

http://Gubbfan.bloggagratis.se

 
modernatur

modernatur

21 juli 2009 21:38

Små barn skall definitivt inte vara ute själva. Någon vuxen skall vara med dom. Barn under 5 skall definitivt ha någon vuxen som ser till dom, även om man bor på landet och har egen trädgård. Jo då man kan gå in o hämta sig en kopp kaffe eller springa in på toan, men bara en kort stund.
Små barn har inte förmågan att bedöma avstånd och tid. Händer nåt spännande så måste dom dit och då glömmer dom allt annat. Såna är barn och det är därför vi vuxna skall hålla ett öga på dom. Har vi satt dom till världen så får vi allt se efter dom också. Det är vår plikt och dessutom tycker jag en mycket kär plikt.
Det gäller som Gubbfan säger inte bara mina egna utan jag kan allt hålla ett öga på andras barn också. Fast med mina ord. Många är väl rädda för att lägga sig i (jag med), men så borde varken vi eller dom andra föräldrarna tänka. Världen är farlig och jag tycker vi skall hjälpas åt. Ser vi ett barn som far illa eller gör något dumt o farligt skall vi våga säga till utan att bli utskällda.

http://modernatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se