Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Jobbare

Av Krister - 17 juli 2009 21:24

 På min arbetsplats diskuterades svenska hantverkare kontra "inhyrda utifrån". Inhyrda utifrån ansågs klart bättre. Då diskuterades inte en enda gång kostnaden, utan enbart arbetsmoral.

 En kollega hade haft kontakt med svenska arbetare som skulle bygga om.

 Kom till arbetsplatsen kring 11. Tog en timmas lunch. Arbetade någon timma. Åkte iväg och kom tillbaka. Ombyggnadsarbetet beräknades -- av beställarna -- att ta väldigt lång tid. Varför man försökte skynda på arbetarna. Verkade inte ha någon större effekt.

 Inhyrd arbetskraft på annat ställe. Arbetade 10 timmar. Tog 15 minuters rast och arbetade med en väldig hastighet. Bad nästan om ursäkt för att de var i vägen och ville knappt ta emot  erbjudet kaffe.... Tog sig knappt tid att besöka toaletten.

 Om detta är sant och dessutom typiskt är det bara att beklaga den svenska arbetskraften som snart kommer att bli helt utmanövrerad av inhyrd utländsk.  Om den senare DESSUTOM är billigare blir det knappast enklare för de svenska att klara sig i framtiden 

 
ANNONS
 
Flanören...

Flanören...

18 juli 2009 09:14

Tror att det finns en hel del myter och vandringssägner i frågan.
Sen är det ju en viss skillnad på att "ha sitt på det torra" gentemot att vara dalönare med kniven på strupen.

Såg eb sån där flytbrygga i Borgholm i går.
Den verkade ganska ranglig.

http://www.nabbsjuan.bloggagratis.se

 
modernatur

modernatur

18 juli 2009 12:19

Dom arbetarna som kommer utifrån, tex Polen och Lettland osv vill nog hinna med så många jobb som möjligt den tiden som dom är här för ju fler dom hinner med ju mer pengar får ju dom.
Dessutom vill dom nog göra ett bra jobb för då får dom fler uppgifter.

http://modernatur.bloggagratis.se

 
Tant Grön

Tant Grön

19 juli 2009 17:40

Har svårt att tro att detta inte är en myt! Så illa är det väl ändå inte med oss svenskar?? Nä...

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

 
lazarus

lazarus

20 juli 2009 10:34

Ja du. Här finns mycket att säga om. Är det så att det är samma utgifter för företaget att anställa en utlänning eller en svensk och utlänningen gör betydligt mer så är det helt OK. Men försöker man proisdumpa dessutom så är det åt he-vete. Dessutom har jag besökt ett otal verkstäder i Europa och kan inte se att vi i Sverige skulle arbeta saktare. Visst, det finns företag och personer som gör det, men det tillhör mer undantag än regeln. Det som jag dock märkte på mitt senaste jobb var att väldigt många var mer ögontjänare än att ge fan i chefen och försöka göra ett bra jobb. Men så är det, tyvärr.

http://lazarus.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Fredag 5 jan 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se