Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 26 juni 2009

Att jobba med gamla

Av Krister - 26 juni 2009 22:57

 De stora frågaorna för mig som sommarvikarie är:


Hur mycket skall jag tillåta mig själv att göra?

Skall jag göra saker utöver lagboken och riskera att bli populär?

Eller skall jag göra precis enligt reglementet och bli populär bland kollegor och hos kommunen?

Skall jag falla in i det allmänna rastpratet som ibland är ganska skrämmande eller kanske tom våga ha en åsikt på tvärs?

Är det OK att tycka att det är roligt och givande att åka till en "jobbig" person? Eller skall jag hålla med...

Är det OK att göra MER än vad som är tillåtet när man har tid? Som att tex ta bort den värstan isen i en frys. Så att det går att stänga dörren UTAN tape, och utan 3 cm tjockt islager?  Eller skall även jag anse att det får jag inte göra, utan det skall släkten sköta.

Är det OK att mata vildkatter som kommer till någons tomt. Som denna någon själv gjort om möjligt.

Är det OK att tycka det är småsint av kommunen att avliva en hund och livskamrat om det beror på tidsbrist  hos personalen.


 Hur mycket skall man egentligen tillåta sig själv att göra som anställd inom kommunen...


 Nej jag tycker mycket om mitt arbete, men ibland kommer man i konflikt med sig själv och man gör nog inte alltid de rätta valen. Men man kan inte hjälpa att ibland undrar man varför vissa har valt det arbete som de valt...


 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

27 juni 2009 18:39

Många gånger när jag arbetade inom vården träffade jag på människor som inte borde arbetat med andra människor, överhuvudtaget inte med levande varelser. Deras attityd och sätt att uttrycka sig både till och om vårdtagare/patienter var skrämmande hårt och okänsligt. Dom visade ingen förståelse för andras svagheter eller egenheter.
En gammal man som var sjuk och nyss blivit änkling ville inte leva längre och varken åt eller drack. En ur personalen gick in och försöke ge honom dricka, men han ville inte ha. Hon bara snäste åt honom att ja ja det är ditt liv det gäller och så gick hon ut. Varför inte sätta sig ner och ge farborn en liten kram eller klapp och prata lite med honom. Kanske inte han drack den gången, men nästa gång dom kom in kanske han hade druckit och nästa gång dom kom med maten kanske han hade ätit också. Det han behövde var en liten ljusglimt i mörkret. Något att se fram emot, kanske en fika stund med lite trevliga människor. I hans värld då var allt tomt och svart. Hade han fått se att livet inte var slut utan att det fanns andra saker att bry sig om och se fram emot så hade han kanske velat leva.
Gamla människor och senila samt dom som är svårt sjuka pga alkohol eller har KOL blir ibland illa behandlade. Även överviktiga.
Man kan få höra att "hur kan man göra så med sin kropp"
Min mor som har KOL fick höra att "ja ja har man rökt hela sitt liv så får man skylla sig själv".
Har med egna ögon sett en man som ramlade i hop i en sjukhuskorridor medan hans fru ropade på hjälp. Samtidigt stod flera biträden och pratade längre bort i samma korrodor och när jag frågade om dom inte skulle hjälpa honom sa dom att han var alkis och hade supit så levern var slut. Detta med en mycket föraktfull ton. Jag var elev och kanske skulle dom stajla för oss elever jag vet inte, men jag gick bort och hjälpte honom.
Spelar väl intet nån roll hur en människa blivit sjuk, det är inte vi som skall döma utan vi skall bara hjälpa.
När man vill utbilda sig inom sjukvården skall man under det första halvåret testas om man är lämplig och har empati. Om inte skall man sluta och söka en annan utbildning.
Man läser psykologi när man utbildar sig inom vården, men man skulle testas av psykologer också.
Personalansvariga inom all vård skall ha rätt att avskeda personal som inte har den rätta inställningen och som är ovänliga eller snäsiga mot patienteran.
Dom skall inte bara gå efter betyg när dom anställer folk utan främst efter lämplighet.

http://modrnatur.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se