Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 14 juni 2009

Svärmor

Av Krister - 14 juni 2009 20:52

 Finns det något värre än en svärmor? Dvs om man tittar på filmer och tror att dessa är sanningen.

 Jag har ingen svärmor. Hade en ca 1 månad. Sedan dog hon av en elakartad cancer. Några månader efter det att hon fått besked om att hon skulle få arbeta med barn. Hon älskade barn

 Min svärmor skulle ha fyllt 75 på tisdag. Min svärmor skulle ha varit mormor åt många barn. Det hade glatt henne.


 Men innan hon blev min svärmor kände jag henne. Vi fick träffas lite drygt ett år. Jag tror att vi hade haft det bra tillsammans. Jag dejtade hennes dotter. Hon var långt ifrån den skräcködla som målas upp i dåliga karikatyrer i (svenska) filmer.

 Det var roligt att vara tillsammans med henne. Hon hade alltid nära till skratt. Har ett antal bilder på henne. Tittar på dom ibland och försöker minnas. Minns poolen och grillkvällarna tillsammans med henne och övriga familjen.


 Hon satte mig gärna i arbete. Tittar på ett foto där jag putsar fönster. Minns också att jag skalade potatis. ... Hon passade min katt en gång, och det hade kunnat sluta riktigt illa....

 Hon var mycket duktig på att baka och laga mat. Man blev aldrig besviken efter ett besök i hennes hus. (OCH hennes mans givetvis!!)


 Svärfar var läkare och en av de första gångerna jag träffade min blivande svärmor (och resten av familjen med döttrarnas blivande män) var i närheten av min bostad. Jag hade ont i ryggen och fick stränga order att lägga mig på golvet med benen på en stol...


 På tisdag skulle hon alltså ha fyllt 75 år. Mer än en gång har jag funderat över hur livet skulle ha gestaltat sig om hon fått leva fortfarande. Men jag vet att hon blev glad över att jag gifte mig med hennes dotter. En dotter som satt i rullstol och som ärvde mammans starka vilja och glada humör.


 Ha det bra Britt!! Jag saknar dig!!

 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

15 juni 2009 20:57

Jag avundas alla som har haft/har snälla och trevliga svärmödrar.
Min första var avundsjuk på mig och härmade mig i bland. Hon pratade skit om folk och mest om mig.
Nr 2 ville att min man skulle gift sig med en annan. Jag var dessutom frånskild.
Allt jag gjorde var fel och dumt.
Dom sista åren var det bättre, hon sa en gång att jag vann i längden. Hm!
Tror det var den längsta mening hon sa till mig på 25 år.
Däremot hörde jag att hon sa om mig till andra att jag var duktig på att sköta min barn, men att jag städade för ofta.
Sedan tyckte hon att jag var duktig som skötte hennes son hemma den sista tiden han levde.
Så hon ändrade inställning mot slutet.
Varför kunde hon inte gett mig en chans i början? Tänk vad mycket jag kunnat lärt av henne. Hon var enormt duktig på matlagning, bakning och trädgårdsskötsel samt mycket annat.

http://modernatur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Anette la Fleur

18 juni 2009 22:45

Tack att du skriver så gott om min mamma, jag tänkte mycket på henne i tisdags. Jag är dålig på att åka ut till graven, men jag är tacksam att ni är där ibland. Jag saknar henne också mycket, jag saknar Susanne också. Tänk att min mamma skulle vara 75 år nu. Hon fick bara leva i 46 år. Tack Krister, det var mycket fint skrivet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se