Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Syndakatalog

Av Krister - 21 april 2009 21:28

 Stefan Swärd, ordförande i Evangeliska frikyrkan vill HÖJA ribban för att man skall kunna bli medem i en frikyrkoförsamling. Han vill tex göra det omöjligt för homosexuella att bli medlemmar eftersom detta är en stor synd.

 Vad jag aldrig kommer att förstå är varför just denna synd är utplockad från Bibeln, och gjord till den största och endaste(?) som omöjliggör medlemsskap.

 det finns ju en massa saker i Bibeln som inte är OK för en kristen. Men hur kan man då få vara medlem om man bryter mot DE sakerna.


 Man får inte skilja sig.  Verkligen inte gifta om sig..

 Hur är det med att smycka ut sig? Knappast tillåtet enligt Bibeln.

 Hur är det med att röka? Står inte just det ordet, men väl att man inte skall skada sin kropp.

 Måste man inte lämna sina barn, sin man för att följa Jesus? Hur nu det fungerar när man inte får skilja sig.. Men de som INTE gör detta, är de mer välkomna?

 Vad gäller angående kvinnor i en församling? Skall de vara tysta eller får de höras? Varför gäller just det? VAD menas med att kvinnan i så fall skall vara tyst..

 Hur är det gällande att kasta första stenen? Kan man som medlem kasta stenar på andra menande att man själv är bättre och utan synd?

 Hur är det med att sitta och skvallra om andra medlemmar i församlingen eller om andra utanför? Vad skulle Jesus gillat att vi pratade illa om -- och behandlade illa -- utslagna människor i samhället? Kan man göra det som medlem i en församling?

 Vad gäller angående tiondet? Gäller detta fortfarande? Om man då inte följer detta, kan man vara medlem då?

 Hur är det att vara sambo och medlem? Vad skulle Jesus sagt? Kan man verkligen vara medlem i en församling om man är samboende??

 Får man vara rik? "Det är lättare för en kamel än för en rik..."  


 Jag hittar många saker som man inte får göra, eller personer som knappast kan vara välkomna i en församling, men varför är just homosexualitet den svåraste av alla synder?

 

 

 
ANNONS
 
Tant Grön

Tant Grön

22 april 2009 10:52

Jadu, vad säjer man? Handlar det inte om kontroll, så säj... Människans maktbehov visar sig tydligt i sånt här.

Varför homosexualitet är den svåraste av alla synder? Det är ju faktiskt rätt vanligt bland djur av alla slag, därför må man väl se det som ganska naturligt att vara homosexuell. Isåfall betyder det är dessa frikyrkor även sätter upp sina egna regler för vad som är naturligt och inte, eller hur? Min slutledningsförmåga säjer mig att allt handlar om maktutövande, inget annat.

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se/2009/03/16/1490408-homosexualitet-helt-naturligt/

http://agronomefilosofa.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Fredag 5 jan 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se