Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 20 april 2009

Får politiker ljuga?

Av Krister - 20 april 2009 19:44

 undrar Dagen...

Visar med exempel på tillfällen då ledande politiker "ljugit". Reinfeldt som på frågan om fallet Annika Östberg tagits upp när han var i USA, svarade "nej" och det senare har visat sig vara lögn. Men var det en lögn, eller en s.k vit lögn. Hade han svarat "ja" hade troligen inte Annika Östberg varit utanför USA nu.


 Dagen har glömt påpeka att Göran Persson ljög när han svarade nej på reporters fråga om han skulle bli statsminister....


 Är det bara jag som är idiotiskt tolerant att jag tycker ovan exempel visar på helt OK handlande? JAG tycker det finns tillfällen då man inte behöver säga sanningen till journalister. Som om det tex försvårar samtal med annan part. Eller varför skulle en statsministerkandidat FÖRST svara en reporter?


 JAG är kanske ovanlig, men jag "räknar med" att vissa svar inte nödvändigtvis är helt sanna, men att det förhoppningsvis har en bra orsak. Därmed accepterar deras "lögner"


 När det gäller Fredrick Federley  däremot är det mer tveksamt om hans agerande var OK.


 En motfråga: kan man alltid lita på (Dagen) tidningarna? Prins Bertil hade en kärleksaffär som många journalister kände till. Men av omtanke om prinsen skrev man inget. Vilka andra saker vet journalister --IDAG -- som de inte går ut med för att det skulle kunna skada ledande personer i samhället... Eller kanske det parti som deras tidning på ledarplats stöder

 
ANNONS
 
modernatur

modernatur

21 april 2009 11:48

Vita lögner kan väl vara ok, i bland.
Man väljer att tiga med en sak för att skona eller hjälpa någon. Det behöver inte bara vara i enskilda fall utan även när det handlar om ett lands (människors) säkerhet.

Om någon frågar mig om vad jag tycker om deras kläder eller frisyr så inte skulle jag säga att det ser förskräckligt ut, passar inte dig alls. Man vill ju inte såra någon. Dessutom bestämmer väl inte jag vad som är lämpligt eller snyggt, dom kanske är jättemoderna och snygga i andras ögon.

Politiker kan faktiskt stå o blåljuga i bland. Jag minns när Göran Persson stod i tv och sa att VI skulle dra åt svångremmen!!!!!! Vilka vi tänkte jag då.
Sedan en kort tid efter höjde han sin och sina kamraters löner riktigt ordentligt.
Tvi säger jag bara. Om jag fick bestämma skulle vi ha medborgarlön i stället i landet. LIKA LÖN TILL ALLA.

http://modernatur.bloggagratis.se

 
Stig

Stig

21 april 2009 16:45

NEJ... man kan INTE lita på media!!! KANSKE det finns någon/några tidningar som inte är köpta... men dom är nog få i så fall...

Som du själv säger... IDAG vet media massor som dom ALDRIG skulle gå ut med... troligtvis är det kanske mest skvaller och pinsamheter... men JAG MISSTÄNKER dom även för att känna till saker om t ex våra politiker som dom inte skriver om för att då skulle höga vederbörande hamna i fängelse... Jo, JAG tror så...

Så lite hellre på oss bloggare ;)

http://cyberliv.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se