Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Ideellt arbete bra för arbetslösa?

Av Krister - 16 april 2009 16:58

  Dagen föreslår att man som arbetslös skall kunna gå in och arbeta gratis på tex ålderdomshem och gruppboenden. Låter som en jättebra idé för mig som arbetslös. Speciellt i mitt fall som VILL arbeta med människor. JAG åker hellre och gläder en gammal eller handikappad människa att komma ut, eller bara genom att sitta och prata,--Något som många saknar,  -- än att jag går hemma och får mina pengar.

 Med den brasklappen att alla boede på boenden inte klarar av detta. Eller att man som utomstående bara kommer dit och tror att det fungerar problemfritt. Finns många där som inte kan prata eller har svårt att förmedla vad de vill. Så i vissa fall krävs det någon form av utbildning innan det fungerar.


 Dock är jag tveksam till att TVINGA någon till detta. Alla passar inte att arbeta med människor, andra känner detta och VILL INTE göra det.

 Men för mig vore det en toppenidé!


 Dock lär det inte vara ett steg mot ett arbete, eftersom (de flesta) kommunerna kräver att man skall vara utbildad.  Så det är inte bara att "kasta in" arbetslösa och tro att det fungerar plroblemfritt.


 Men om man tillåter viss typ av "prövning" innan, är jag inte alls främmande för ideen som sådan!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - Fredag 5 jan 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se