Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 11 april 2009

Jesus Christ Superstar

Av Krister - 11 april 2009 22:02

 Lyssnade på denna rockopera i radion idag. Sändes i två olika kanaler samtidigt. P2 eftersom det var opera och P4 eftersom det var rock. Intressant lösning...

  Ola Salos översättning tycker jag är bättre än den som kom på 70-talet. (Den såg jag dock på plats i Stockholm...)

 Tycker att sånger och övrigt var bra. Handlingen är ju bekant inte minst om man kan sin Bibel någorlunda.  Det som möjligen störde var applåder och annat mitt under föreställningen. Efter vissa scener direkt felplacerat eftersom det tog bort mycket av det starka budskapet!


 Oavsett vad man anser om det historiskt riktiga i just historien som sådan, är korsfästelsen och straffet dessförinnan tämligen grymt. Ganska säkert autentiskt eftersom det var så man bestraffade på den tiden. Ansågs man som upprorsmakare var det säkert inte heller någon som ville försöka mildra straffet.


 (Vill  man SE hur det hela gick till--!!?? -- kan jag rekommendera The Passion of the Christ, som på ett väldigt realistiskt sätt visar hur Jesus bestraffades, dock varning för väldigt starka bilder...) 


 För en Kristen är det dock en stor tröst att det hela fortsätter senare i påsk med uppståndelse. Detta gjordes i samband med uruppförandet av JCS som en fortsättning av en församling i Jönköping, under titeln: Jesus Christ Morningstar. En musikal som tar vid där JCS slutar, nämligen vid den tomma graven.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se