Gammelsmurfen i Nyehusen

Direktlänk till inlägg 1 april 2009

2 plus 1 - väg

Av Krister - 1 april 2009 16:59

 För och nackdelar med denna typ väg kan givetvis diskuteras. Kommer så att "alltid" göra. Ett argument MOT är ju traktorer som blockerar vägen och saktar farten för bakomvarande.

 Detta argument fick idag en intressant illustration. Jag satt i bussen från stan. Hade framför mig en traktor och bakom den 6 bilar.  Plötsligt hörs ett larm bakifrån och det visar sig vara en ambulans under utryckning.

 Jag antar att eftersom bussen var i vägen såg inte traktorföraren ambulansen och kunde därmed inte flytta sig... Det kom en bussficka, bussen kunde flytta sig och bilarna vika åt sidan, så även traktorn. Samt ambulansen fortsätta sin utryckning


 
ANNONS
 
lazarus

lazarus

2 april 2009 10:11

En liten tanke i sammanhanget. Det är ju inte traktorns fel att bussen står mellan ambulans och traktor. Tänk om det hade varit 100 milar och 10 bussar. Gör alla rätt så såa det gå ganska smidigt. D v s, alla som ser utryckningsfordon beger sig omgående så långt åt höger eller vänster ( beroende på situation ) som möjligt. Jag ser inte traktorn som det största problemet. Utan alla som inte använder backspeglarna, vilket gör att utryckningsfordon ibland får både slå på helljus och signalhon.

http://lazarus.bloggagratis.se

 
Flanören...

Flanören...

2 april 2009 10:31

Det här med vägdimensionering är väl en diskussion som förs i hela landet.
"Motorväg" står högst på önskelistan, från Kommunalråd och företagsledare.
Men min erfarenhet är, att det inte är på så många håll i landet som vi av trafikmängdens storlek behöver motorväg.
Ser man sen till att vi enligt beräkningar får 8 mil 2+1-väg för 1 mils motorväg(fullvärdig), då är ju inte valet så svårt.
Utrykningsfordon är ju en komplikation, men tillräckligt täta intervaller och "fickor" är nog att fördra framför ödsliga, dyra och utsläppsöknde väglandskap.

http://nabbsjuan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Krister - 5 januari 2018 17:12

                       Men även utanför centrala delarna...             ...

Av Krister - 11 februari 2017 13:45

   Har man tillbringat tiden mellan 17.45 och 23.50 på akuten/röntgen -- 6 timmar 'är det ju inte så farligt att vänta ytterligare bara 2 timmar. Får man kanske acceptera att Skånetrafiken har trafiksvårigheter även med taxi/färdtjänst en dag/natt ...

Av Krister - 11 februari 2017 10:30

   Onsdag  Efter arbetet. Nästan hemma från hundrundan. Kanske 500 meter kvar. Hälsade på man som i traktor plogade vägen Halt. PANG AJ AJ AJ Kom upp -- TROR jag. Vill jag minnas i alla fall. Nästa minne: på magen vid liten buske i ...

Av Krister - 4 februari 2017 19:11

        Potatis skalas, kokas och pressas                                Bacon, fläsk, och för bättre(?!!) smak Isterband tärnas I detta fall valdes fläskkarré istället för fläsk            Samt stekes tillsa...

Av Krister - 26 december 2016 09:33


   Tiden går. Den kattunge som hämtades 12 veckor gammal i augusti, växer så det knakar och fyller idag 7 månader.     I stort sett accepterad av alla. Även om Nilsson -- egentligen Pollux -- snart 10 år, ibland har åsikter om honom     ...

Min kamera

    

Presentation

Väder

Väder Åhus

Klocka

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gammelsmurfens gästbok

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Blogkeen
Följ Gammelsmurfen i Nyehusen med Bloglovin'

Bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se